Közös úton közös jövőnkért 2.

2019\08\31

Egészséges életmód fontossága

A foglakozások témája az élsport, az élsport előnyei, esetleges hátrányai, buktatói. A tanulók aktívan vettek részt, készültek előadásokkal, újságcikket hoztak és olvastak fel társaiknak. 

A foglalkozások alkalmával videó filmvetítést is alkalmaztam, téma jobb megértése érdekében, amit érdeklődve néztek végig a gyerekek. Eleinte bátortalanul, de egy-egy viccesebb megnyilvánulás után egyre felszabadultabban osztották meg egymással a gondolataikat. 

A foglalkozások végén gyakorlati feladatokat is végeztek a gyerekek, amelyben a legnagyobb volt a motivációjuk, legyen az labdás feladat vagy motoros képességek fejlesztése. A játékok felépítése során törekedtem arra, hogy a gyerekek megfelelő fizikai igénybevétele, ügyességük fejlődése is megtörténjen.

Célom ezzel az volt, hogy egy kicsi betekintést nyerjenek azon kortársaik mindennapjaikba, akik igazolt sportolók és minden délutánjukat, szabadidejüket hasonló, de inkább intenzívebb edzésekkel töltik.

2019\08\28

Tantárgyi fejlesztés támogatása biológia, természetismeret tantárgyból 

A nyári időszakban is folytatódtak a foglalkozások, ezek azonban sokkal vidámabbak voltak.

Igaz sokszor ültünk a számítógépek előtt (ami a nyári melegben egy kis felüdülést jelentett) hiszen a füves területek, szavannák élővilágát leginkább az internet, filmek segítségével tudtuk megismerni. Sokszor vettük igénybe az állatkertben készített képeinket és az emlékek, a képek, a filmek segítségével ismertük meg az élőlényeket. Közben felhasználtuk a ppt készítéséhez a korábban tanult ismereteinket. Nagyon ügyes bemutatók készültek, néhányan megmutathatták tehetségüket.

A nemzeti parkok megismeréséhez a könyvtárba is ellátogattunk, hogy anyagot, ill. ismereteket gyűjtsünk. Több filmet találtunk az interneten a Föld nemzeti parkjairól.

A víz tulajdonságainak megismeréséhez kísérleteket végeztünk, kerékpáros gyűjtőúton voltunk, hogy mintát szerezzünk a környék vizeiből a vízszennyezés vizsgálatához. Néha úgy belemerültünk a munkába, hogy még fotózni is elfelejtettünk.

036.jpg

040.jpg

img_4697.JPG

img_4698.JPG

img_4702.JPG

süti beállítások módosítása