Közös úton közös jövőnkért 2.

2019\10\31

Egészséges életmód fontossága

A csoportnak 4 alkalommal tartottam foglalkozást szeptember és október hónapban, minden héten kedden. A szeptemberi hónap témája az élsport és versenysport volt. A tanulók a foglalkozások során megismerkedhettek az élsport előnyeivel, veszélyeivel, illetve hogy milyen idős korban milyen sportágat érdemes választani számunkra. Ezt követően a szabadidő hasznos eltöltése és alkalmazása következett gyakorlatban. A tanulók több sportágban próbálhatták ki tudásukat, mint pl. tenisz, kézilabda és röplabda. Minden tanuló motiváltan végezte a munkát a foglalkozások alatt.

Az októberi hónap foglalkozásain a higiéniával, úszás higiéniával foglalkoztunk annak történetével, fejlődésével, melyet kiselőadás formájában adtak át egymásnak a tanulók.

img_2522.JPG

img_2550.JPG

img_2651.JPG

img_2652_1.JPG

img_2654_1.JPG

2019\10\31

Német kezdő

A tanulók ebben az időszakban főként játékos feladatokkal bővítették tudásukat.
megismerkedtünk olyan alkalmazásokkal, honlapokkal, feladatgyűjteményekkel, amelyek a hatékonyabb és nem mellesleg szórakoztatóbb nyelvtanulást lehetővé teszi. Ízelítőül egy gyűjteményt mutatok be, ahonnan lehet csemegézi, de a lehetőségek tárháza szinte korlátlan:

http://www.nyelvbirodalom.hu/nyelvtanulas/online-nyelvgyakorlas

Az egyéb feladatainkban a pármunka, illetve egyéni munka került előtérbe. A hallás utáni értést most is fő feladatnak tekintettem, a témának megfelelő szövegek, dialógusok, interjúk segítettek ebben.

20190304_145750_1.jpg

20190304_145755_1.jpg

2019\10\31

Angol kezdő, haladó

Az őszi hónapok témája, hogy milyen általános dolgokat kell megtenni, elvégezni általános dolgoknál, munkahelyen, tanulás terén illetve az otthoni háztartásban. Egy nagy témakör, melyre egész hónapot fordítottunk az a saját magunk, családunk, családtagok és barátok/barátnők illetve osztálytársak bemutatása. Ez nem csak az egyének külső, hanem a belső tulajdonságaikra is kiterjedt témakör.

A gyerekek megtanulják kifejezni, hogy valójában kik is ők, milyen személyiségek. A jövőbeni kitekintés pedig, hogy kik szeretnének lenni, milyen felnőtt személyiségekké szeretnének válni.

A kezdő csoportnál szintén hasonló volt a téma, csak leegyszerűsítve és a tanulók szintjéhez mérten adtam le az anyagot.

 A kezdő csoportnál a gyerekekkel megismertük a háztípusokat, helyiségeket, berendezési tárgyakat, bútorokat, azok elhelyezkedéseit egy szobán belül – helymeghatározás.

Elkezdtük a tanulókkal a falu megismerését, intézményeket, épületeket. Saját lakóhelyünk épületeinek megismerése, elhelyezkedése.

 Alkalmazott módszerek: magyarázat, a megbeszélés, a szemléltetés, hibajavítás, értékelés és vita.

Alkalmazott munkaformák: egyéni, frontális és csoportos.

 A szituációs szóbeli gyakorlatoknál sokat dolgoztunk csoportos és páros munkaformákban. Ezzel a gyerekek beszédkészségét, szóbeli kifejezőkészségét és kommunikációs készségét valamint az előadásmódjukat és a szerepjátékban való elhelyezkedésüket fejlesztettem. 

A foglalkozásokat mindig játékokkal zártuk, ami kapcsolódott a foglalkozás anyagához.

1_4.jpg

2_4.jpg

süti beállítások módosítása