Közös úton közös jövőnkért 2.

2018\10\25

Hírek a történelem szakkör életéből

A szakkör tagjai továbbra is nagy lelkesedéssel látogatják a foglalkozásokat.

 Nem lehet szakkör interaktív feladatok nélkül: a legnagyobb kedvenc a Learningapps. Legyen bármi a foglalkozás témája, ez nem maradhat ki.

 Októberben a szakkör előre eltervezett menetrendjétől kicsit eltértünk, hiszen számos program nyújtott lehetőséget az ismeretek bővítésére. Részt vettünk a „Templomok éjszakája” elnevezésű rendezvényen, melynek keretében a helyi református templomba látogattunk el.

 Elvállaltuk egy első világháborús hősi halott sírjának gondozását. Ennek apropóján megismerkedtünk városunk első világháborús emlékművének történetével.

Bekapcsolódtunk a hagyományos iskolai Tökfaragó napba, ismereteket szereztünk a tökfaragás népi hagyományairól.

981409_577107275665482_858337217_o.jpg

dscn2104m.jpg

interaktiv.jpg

dscn2102.JPG

2018\10\25

Angol nyelvi haladó szakkör

A szeptember és október hónapban főleg a szóbeli kifejezőképességet, a társadalmi érintkezéshez szükséges kommunikációs szándékokat, a személyes beállítódás és vélemény kifejezésére szolgáló kommunikációs szándékokat, információcseréhez kapcsolódó kommunikációs szándékokat, a partner cselekvését befolyásoló kommunikációs szándékokat és az interakcióban jellemző kommunikációs szándékokat fejlesztettem.

A szakköri tevékenységeket szituációs játékokra építettük fel, amit a gyerekek nagyon élveztek. A nyelvi tudáson kívül így több kompetenciát is fejleszteni tudtunk: kommunikációs, szociális de matematikai kompetenciát is.

 Lehetőség volt a szakkörön a saját érdeklődési területeikről a hobbiról, a kedvenc elfoglaltságokról beszélni, így egy sokkal közvetlenebb megismerés jöhetett létre, mint amennyi egy tanórán megtörténhet. A tanulók különböző osztályokból kerülnek ki, így az osztályok közötti kapcsolatok erősítését is fejleszteni tudjuk.

ah01.jpg

ah02.jpg

2018\10\25

Angol nyelvi kezdő szakkör

A gyerekek nagyon szeretik a szakkört és nagy lelkesedéssel végzik el a rájuk bízott feladatokat.

A szeptember és október hónapban ebben a csoportban is – persze a képességükhöz megfelelően mérten - a szóbeli kifejezőképességet, a társadalmi érintkezéshez szükséges kommunikációs szándékokat, a személyes beállítódás és vélemény kifejezésére szolgáló kommunikációs szándékokat, információcseréhez kapcsolódó kommunikációs szándékokat, a partner cselekvését befolyásoló kommunikációs szándékokat és az interakcióban jellemző kommunikációs szándékokat fejlesztettem. A szakköri tevékenységeket szituációs játékokra építettük fel, amit a gyerekek nagyon élveztek. A nyelvi tudáson kívül így több kompetenciát is fejleszteni tudtunk: kommunikációs, szociális de matematikai kompetenciát is.

 Lehetőség volt a szakkörön a saját érdeklődési területeikről a hobbiról, a kedvenc elfoglaltságokról beszélni, így egy sokkal közvetlenebb megismerés jöhetett létre, mint amennyi egy tanórán megtörténhet. A tanulók különböző osztályokból kerülnek ki, így az osztályok közötti kapcsolatok erősítését is fejleszteni tudjuk.ak01.jpg

ak02.jpg

 

süti beállítások módosítása