Közös úton közös jövőnkért 2.

2018\02\10

Szakköreink

Projektünk gerincét a heti rendszerességű témafeldolgozó foglalkozások és nyelvi szakkörök, valamint tantárgyi megsegítő szakkörök adják, melyek során a tanulók fokozatosan ismerik meg és dolgozzák fel a fő témaköröket. A foglalkozások végigkísérik a projekt egészét, kapcsolódnak a program elemeihez, azok anyagát, élményeit dolgozzák fel.
Száznégy foglalkozás kerül megszervezésre adott tématerületeken. Az első időszakban a témakör és a partneriskola részletes megismerése a foglalkozások fő anyaga, majd ahogy megrendezésre kerülnek az események (közös tevékenység, kulturális rendezvények, kirándulások, honlap szerkesztés, bejegyzések elkészítése, előadássorozatok stb.), ezekkel szinkronban történik a feldolgozás a heti foglalkozásokon, melyek időtartama egy-egy óra.

A pályázat keretében az alábbi szakkörök közül választhatnak a diákok:

Angol nyelvi kezdő - Kovács Violetta

Angol nyelvi haladó - Kovács Violetta

Generációk közötti együttműködés - Tóth Ferencné

Honismeret - Tóthné Barna Csilla

Német - Balogh Gabriella

Német - Borsos Ildikó

Tantárgyi fejlesztés támogatása biológia, természetismeret tantárgyból - Kissné Pap Ibolya

Tantárgyi fejlesztés támogatása történelem, honismeret tantárgyból - Kovácsné Pásztor Eszter

Természetismeret - Berente Imre

Az egészséges életmód fontossága - Ballagó Tamás

2018\02\09

Újra elindult közös pályázatunk

Együtt, testvérként - iskolaközi szemléletformáló program
EFOP-3.1.8-17

Csete Balázs Általános Iskola

Jászkisér Város Önkormányzata néhány éve jó kapcsolatot ápol Sümeg Város Önkormányzatával. Ez ösztönözte a két intézményt, hogy a pályázati kiírásnak megfelelően a két település általános iskolái olyan testvériskolai kapcsolatot alakítsanak ki, ahol a közös programok megvalósításán keresztül hozzájárulnak a gyermekek kompetenciájának (szociális, életviteli, kommunikáció, stb.) fejlesztéséhez, ismeretanyaguk bővítéséhez, a kulturális azonosságtudatuk erősítéséhez, a bennük lévő értékek felismeréséhez.

A program keretét hazánk történelme, kulturális és földrajzi jellemzői adják párba állítva. A két intézmény megtestesíti az ország két felét (Kelet – Nyugat), amely a földrajzi hátterét adja a programsorozatnak, tulajdonképpen egyfajta „Ismerd meg hazánkat” módszert követve. Ugyanakkor a két intézmény településének történelme két társadalmi osztályt jelenít meg (várbirtok – jobbágybirtok). A kapcsot és az összetartozást a kulturális örökség adja, hiszen a Kárpát-medencében Jannus Pannoniustól, a déli harangszón át Vas Albertig egy nemzeti kultúrkörbe tartozunk.

332px-jaszkiser_legi_foton.jpg

sumegi-var-felujitas-turisztika-csabi-torony-csodalatosbalaton2.jpg

 

 

süti beállítások módosítása